Hvorfor folder prionproteiner feil?
Hvorfor folder prionproteiner feil?

Video: Hvorfor folder prionproteiner feil?

Video: Hvorfor folder prionproteiner feil?
Video: Hetman File Repair Как восстановить поврежденный файл 2024, Juli
Anonim

Mikroskopiske "hull" er karakteristisk i prion -påvirket vevseksjoner, noe som får vevet til å utvikle en "svampete" arkitektur. Dette forårsaker forverring av det "svampete" vevet i hjernen. Prioner er feilfoldede proteiner med evnen til å overføre sine feilfoldet form på normale varianter av det samme protein.

Hvordan får prioner på denne måten andre proteiner til å falle feil?

Forskere har beskrevet med enkeltmolekyl presisjon hvordan kobberioner få prionproteiner til å falle feil og frø feilfolding og klumping av i nærheten prion proteiner . Prion proteiner finnes for det meste i hjernen. Den unormale foldingen av prion proteiner fører til hjerneskade og symptomer på nevrodegenerativ sykdom.

For det andre, hva forårsaker en prion? Prion sykdommer er forårsaket av feilfoldede former for prion protein, også kjent som PrP. I hver sykdom, prion protein (PrP) bretter seg feil vei og blir til prion , og så årsaker andre PrP -molekyler for å gjøre det samme. Prioner kan deretter spre seg "stille" over en persons hjerne i mange år uten forårsaker noen symptomer.

På samme måte kan du spørre hva som får proteiner til å falle feil?

Proteinfeilfolding er en vanlig mobilhendelse som kan oppstå gjennom cellens levetid, forårsaket av forskjellige hendelser, inkludert genetiske mutasjoner, translasjonsfeil, unormale protein modifikasjoner, termisk eller oksidativt stress og ufullstendige komplekse formasjoner.

Hvordan dreper du prionproteiner?

Til ødelegge en prion den må denatureres til det punktet at den ikke lenger kan forårsake normal proteiner å feile. Vedvarende varme i flere timer ved ekstremt høye temperaturer (900 ° F og over) vil pålitelig ødelegge en prion.

Anbefalt: