Hva er hensikten med å trimme vokseninnstøpt vevsblokk?
Hva er hensikten med å trimme vokseninnstøpt vevsblokk?

Video: Hva er hensikten med å trimme vokseninnstøpt vevsblokk?

Video: Hva er hensikten med å trimme vokseninnstøpt vevsblokk?
Video: Sectioning of paraffin embedded tissue video protocol 2024, Juli
Anonim

Hensikten med trimming er å skape en jevn, flat overflate i området renter i vevet slik at histologene slipper å vende (skjære med mikrotomen) inn i parafinblokken like dypt når de prøver å få de første gode seksjonene for et lysbilde.

Også spurt, hvorfor er vev innebygd i parafinvoks?

EN vev Prøven blir først bevart ved å fikse den i formaldehyd, også kjent som formalin, for å bevare proteiner og vitale strukturer i vev . Deretter er det en del av i en parafin voks blokkere; Dette gjør det lettere å kutte skiver i nødvendige størrelser for montering på et mikroskopisk lysbilde for undersøkelse.

Videre, hva er formålet med fiksering? Målet med fiksering er å bevare celler eller vev i en så nær livsstilstilstand som mulig, forhindre autolyse og forråtnelse og beskytte vevet mot påfølgende behandling. Fixative har forskjellige handlinger f.eks. tverrbinding, nedbør, koagulativ etc.

På samme måte spør folk, hva er hensikten med å bygge inn i histologi?

Innebygging er prosessen der vevet eller prøvene er innelukket i en masse av innebygd medium ved hjelp av en form. Siden vev blokkene er veldig tynne i tykkelse, de trenger et støttemedium der vev blokker er en del av . Dette støttemediet kalles innebygd medium.

Hva er vevseksjonering?

Seksjonering . Når den er innebygd, vev kuttes i tynne seksjoner klare til å legges på et lysbilde. Snitting av vev er en kunst. Valg av knivmateriale, bladform, skjærehastighet, knivvinkel og andre variabler må bestemmes gjennom erfaring med typen vev og det spesielle utstyret.

Anbefalt: