Innholdsfortegnelse:

Hva er normale ABI -resultater?
Hva er normale ABI -resultater?

Video: Hva er normale ABI -resultater?

Video: Hva er normale ABI -resultater?
Video: ODESSA 16. mars. GODE PRISER I BUTIKK OG MARKED 2024, Juni
Anonim

De vanlig område for ankel-brachialindeksen er mellom 0,90 og 1,30. En indeks under 0,90 betyr at blodet har vanskelig for å komme til bena og føttene: 0,41 til 0,90 indikerer mild til moderat perifer arteriesykdom; 0,40 og lavere indikerer alvorlig sykdom.

Hva tyder derfor disse ABI -resultatene på?

An ABI forholdet mellom 0,4 og 0,7 betyr at du har moderat PAD. An ABI forhold mindre enn 0,4 betyr at du har en PAD. An ABI forhold høyere enn 1,4 kunne mener blodkar i lemmer er stiv på grunn av avansert alder eller diabetes.

hva er et ABI med trening? Målinger gjentas vanligvis på begge steder etter 5 minutters gange på en tredemølle. Ankel-brachialindeksen ( ABI ) resultatet brukes til å forutsi alvorlighetsgraden av periferalarteriell sykdom (PAD). En liten nedgang i din ABI uten trening betyr at du sannsynligvis har PAD.

Folk spør også, hva er en unormal ABI -test?

De ankel brachial indeks , eller ABI , er like enkelt test som sammenligner blodtrykket i øvre og nedre lemmer. Resultatet er ABI . Hvis dette forholdet er mindre enn 0,9, kan det bety at en person har perifer arteriesykdom (PAD) i blodårene i bena.

Hva er det vanligste symptomet på perifer arteriesykdom?

Tegn og symptomer på perifer arteriesykdom inkluderer:

  • Smertefull krampe i en eller begge hoftene, lårene eller leggmuskulaturen etter visse aktiviteter, for eksempel å gå eller klatre (claudication)
  • Ben nummenhet eller svakhet.
  • Kaldhet i underbenet eller foten, spesielt sammenlignet med den andre siden.

Anbefalt: