Hvor er Atlasbenet?
Hvor er Atlasbenet?

Video: Hvor er Atlasbenet?

Video: Hvor er Atlasbenet?
Video: Design i helsesektoren – hvor er vi, hvor vil vi? 2024, Juli
Anonim

De atlas er en av de to øvre nakkevirvlene, også kjent som C1, som er den øverste ryggvirvelen i ryggraden. Det er vertebra som er i kontakt med occipital bein , en leilighet bein plassert på baksiden av hodet.

Her er atlaset og aksen plassert?

Uten dem, hode og nakke bevegelse ville være umulig. Atlas og aksevirvler er de to mest overlegne beinene i ryggraden, og de er en del av de syv nakkevirvlene. Atlaset er det øverste beinet, som sitter like under skallen; den etterfølges av aksen.

Deretter er spørsmålet, hva er Atlas og Axis? De atlas er den første cervical (nakke) ryggvirvelen som er like under hodet; den er oppkalt etter Atlas , den greske guden som støttet verden på hans skuldre. De akser er den andre nakkevirvelen; den har det som kalles den odontoide prosessen som atlas roterer.

hva er rollen til atlasbenet?

De atlas er den øverste virvel og med aksen danner leddet som forbinder skallen og ryggrad . De atlas og aksen er spesialisert for å tillate et større bevegelsesområde enn vanlige ryggvirvler. De er ansvarlige for nikkende og roterende bevegelser i hodet.

Er Atlas c1 eller c2?

De C1 og C2 virvler er de to første virvlene i livmorhalsen. De kalles også atlas og aksevirvler.

Anbefalt: