Hva betyr en tannprofylakse?
Hva betyr en tannprofylakse?

Video: Hva betyr en tannprofylakse?

Video: Hva betyr en tannprofylakse?
Video: Hva betyr en vei – egentlig? 2024, Juli
Anonim

EN tannprofylakse er en rengjøringsprosedyre som utføres for å rengjøre tennene grundig. Profylakse er en viktig tannlege behandling for å stoppe utviklingen av periodontal sykdom og gingivitt.

På samme måte blir det spurt, hva betyr tannlegebegrepet profylakse?

Tannprofylakse er det medisinske begrep for prosedyrer som fremmer oral helse. Dette kan inkludere alt fra en tannlege sjekk for å få tetningsmasse for å beskytte tennene mot hulrom.

Ved siden av ovenfor, hva består en profylakse av? Det muntlige profylakse bør bestå av supragingival og subgingival (under tannkjøttet) fjerning av plakett, kalk og flekker. Bare en autorisert tannhygienist eller tannlege er kvalifisert til å avgjøre behovet for og utføre det muntlige profylakse.

For det andre, hva gjøres under en tannprofylakse?

Tannprofylakse - ofte kalt en profetere ” - er en behandling som innebærer polering av tenner for å kontrollere bakterier på tenner og like under tannkjøttlinjen. En dyp rengjøring er utført når nivået av bakterier og plakk under tannkjøttlinjen er høyere enn normalt og forårsaker irritasjon av tannkjøttet.

Hvor ofte trenger du tannprofylakse?

Hvis du praktiserer utmerket munnhygiene hjemme, en profesjonell tannlege rengjøring er bare nødvendig to ganger i året. Faktisk i noen tilfeller for de med eksepsjonelle tannlege helse, kan du til og med besøke hver niende måned.

Anbefalt: