Er naproxen trygt for hjertepasienter?
Er naproxen trygt for hjertepasienter?

Video: Er naproxen trygt for hjertepasienter?

Video: Er naproxen trygt for hjertepasienter?
Video: CBS19 Healthwise - Is Naproxen Safe for Patients with Heart Issues? 2024, Juli
Anonim

Det rådgivende panelet stemte 16–9 mot antagelsen om at naproxen har lavere risiko for hjerte angrep og slag enn lignende antiinflammatoriske medisiner, og siterte mangel på avgjørende bevis for at stoffet er det sikker for hjerte . De vanligste NSAIDene er aspirin, ibuprofen (Motrin og Advil) og naproxen (Aleve).

Spørsmålet er også, kan hjertepasienter ta naproxen?

NSAID smertestillende midler, som f.eks naproxen og ibuprofen. Hvis du har atrieflimmer (uregelmessig hjerterytme) og er på blodfortynnende middel for å redusere risikoen for blodpropp og slag, må du passe på ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs).

Man kan også spørre, hvilket Nsaid som er trygt for hjertepasienter? Det kan være det tryggeste valget hos pasienter med CV-sykdom å begynne med en 100- til 200 mg dose celecoxib. Hvis celecoxib ikke gir tilstrekkelig smertelindring, naproxen eller ibuprofen bør vurderes.

Hvilken smertestillende medisin er trygg for hjertepasienter?

Acetaminophen er det beste Smertestillende til Hjertepasienter Det er fordi acetaminophen er ulikt andre vanlige, reseptfrie smertestillende medisiner som ibuprofen og naproxen, som kan forverre høyt blodtrykk og igjen øke en persons risiko for å få hjerte angrep.

Kan hjertepasienter ta NSAIDs?

Ja. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler ( NSAIDs ) - medisiner som vanligvis brukes til å behandle smerte og betennelse - kan øke risikoen for a hjerte angrep eller slag. Tar NSAIDs en gang i blant eller for kort tid, for eksempel for å hjelpe mot smerter på grunn av en skade, har vanligvis bare en liten risiko.

Anbefalt: