Hva er målet for skjoldbruskhormon?
Hva er målet for skjoldbruskhormon?

Video: Hva er målet for skjoldbruskhormon?

Video: Hva er målet for skjoldbruskhormon?
Video: Гормон щитовидной Т4 ,ТТГ - что это. 2024, Juli
Anonim

Skjoldbruskhormoner handle kl mål organer i hele kroppen for å regulere cellulær metabolisme. T3 og T4 feed også tilbake i hjernen og fremre hypofyse kjertel å regulere henholdsvis TRH og TSH nivåer.

På denne måten, hva er målorganet for skjoldbruskhormon?

Når det gjelder TSH, er målorgan er den skjoldbruskkjertelen . Det er klart at robuste kontrollsystemer må være på plass for å forhindre over- eller underutskillelse av hypotalamus og fremre hypofyse hormoner.

I tillegg, hva er målcellene til t3 og t4? T3 og T4 kan handle på mange mål vev, for eksempel hjerne, bein, hjerte og muskler og utføre funksjonene beskrevet ovenfor. Når blodnivået på T3 og T4 tilbake til det normale, virker hormonene på hypothalamus og hypofysen for å hemme frigjøringen av TRH og TSH.

På samme måte, hva er handlingene til skjoldbruskkjertelhormonet?

Funksjon. De skjoldbruskhormoner virker på nesten alle celler i kroppen. De virker for å øke den basale metabolske hastigheten, påvirke proteinsyntesen, bidra til å regulere lang beinvekst (synergi med vekst hormon ) og nevral modning, og øke kroppens følsomhet for katekolaminer (for eksempel adrenalin) ved tillatelse.

Hvorfor er skjoldbruskhormon viktig?

De skjoldbruskkjertelen kjertel er en vital hormon kjertel: Den spiller en stor rolle i metabolisme, vekst og utvikling av menneskekroppen. Det hjelper til med å regulere mange kroppsfunksjoner ved stadig å slippe en jevn mengde skjoldbruskhormoner inn i blodet.

Anbefalt: