Hva gjør Haemophilus influenzae type B?
Hva gjør Haemophilus influenzae type B?
Anonim

Haemophilus influenzae type b ( Hib ) Haemophilus influensa type b ( Hib ) er en bakterie som er ansvarlig for alvorlig lungebetennelse, hjernehinnebetennelse og andre invasive sykdommer nesten utelukkende hos barn under 5 år. Den er overføres gjennom luftveiene fra infiserte til mottakelige individer.

Med tanke på dette, hva forårsaker Haemophilus influenzae type B?

Hib er en bakteriell sykdom som kan føre til en potensielt dødelig hjerneinfeksjon hos små barn. Hib kan årsaken sykdommer som hjernehinnebetennelse (betennelse i hjernen og ryggraden), infeksjoner i blodet, lungebetennelse, leddgikt og infeksjoner i andre deler av kroppen.

Videre er Hib det samme som influensa B? Haemophilus influenzae sykdom (inkludert Hib ) Til tross for navnet forårsaker ikke H. influenzae influensa (de influensa ). Vaksiner kan forhindre én type H. influenzae (type b eller Hib ) sykdom.

Man kan også spørre, hvor lenge varer Haemophilus influenzae type b?

De smittsom periode varierer og kan, med mindre den blir behandlet siste som lang som de organisme er i de nese og hals, selv etter at symptomene forsvinner. EN person kan ikke lenger spres Hib sykdom etter inntak de riktig antibiotika i 1-2 dager.

Hvor smittsom er Haemophilus influenzae type B?

Bærere av Hib er smittsom så lenge organismer er tilstede i nesopharynx, som kan vare i en lengre periode selv uten neseutslipp. Overføring fra person til person skjer gjennom respirasjonsdråper, men infeksjon kan også oppnås ved kontakt med infiserte luftveisutslipp.

Anbefalt: