Innholdsfortegnelse:

Hvorfor utføres vevsbehandling?
Hvorfor utføres vevsbehandling?

Video: Hvorfor utføres vevsbehandling?

Video: Hvorfor utføres vevsbehandling?
Video: Endometrial Biopsy 2024, Juli
Anonim

Først når vev er løst, må den behandles til en form der den kan gjøres til tynne mikroskopiske seksjoner. Den vanlige måten dette er gjort er med parafin. Teknikken for å bli fikset vev til parafin kalles vevsbehandling . De viktigste trinnene i dette prosess er dehydrering og rydding.

Dessuten, hva er formålet med vevsbehandling?

1. DEFINISJON: Vevsbehandling : The målet med vevsbehandling er å legge inn vev i et solid medium fast nok til å støtte vev og gi den tilstrekkelig stivhet til å gjøre det mulig å kutte tynne seksjoner, og likevel myke nok til ikke å skade kniven eller vev . Vevsbehandling trinn involverer: 1.1.

I tillegg, hva er vevsbehandling? Vevsbehandling er opptatt av diffusjon av forskjellige stoffer inn i og ut av porøs vev . Spredning skyldes tendensen til behandling reagenser for å utjevne konsentrasjoner både i og utenfor blokker av vev.

Rett og slett, hva er trinnene i vevsbehandling?

Oversikt over trinnene i vevsbehandling for parafinsnitt

  1. Få et nytt eksemplar. Nye vevsprøver kommer fra forskjellige kilder.
  2. Fiksering. Prøven legges i et flytende fikseringsmiddel (fikseringsmiddel) som formaldehydoppløsning (formalin).
  3. Dehydrering.
  4. Lysning.
  5. Voksinfiltrasjon.
  6. Innebygging eller blokkering.

Hva er dehydrering i vevsbehandling?

Dehydrering er ganske enkelt fjerning av vann fra vandig-fast vev . Alkoholer brukes oftest i laboratoriet for vevsdehydrering , siden de er blandbare med vandige fikseringsmidler som 10% formalin. I dette trinnet trenger alkoholen inn vev raskt og vannet erstattes med alkohol.

Anbefalt: