Hva kalles ankelbenet?
Hva kalles ankelbenet?

Video: Hva kalles ankelbenet?

Video: Hva kalles ankelbenet?
Video: – Det er verre å sitte hjemme og se på 2024, Juli
Anonim

Hoved bein av ankel regionen er talus (i foten), og tibia og fibula (i beinet). Den talokrural leddet er en synovial hengsleledd som forbinder de distale ender av skinnebenet og fibula i nedre lem med den proksimale enden av talus.

På samme måte, hva kalles beinet på utsiden av ankelen?

En malleol er den benete fremtredende på hver side av mennesket ankel . Hvert bein støttes av to bein , skinnebenet på innsiden (medial) av beinet og fibula på ytre side (lateral) av beinet. Medial malleolus er fremtredende på innsiden av ankel , dannet av den nedre enden av skinnebenet.

Hva kalles deler av ankelen ved siden av ovenfor? De ankel er leddet mellom foten og beinet, sammensatt av tre separate bein. Det ytre beinet er fibula, eller leggbeinet. Tibia og fibula er forbundet med talus, eller ankel bein, som er et av de viktigste tarsale beinene (bein på baksiden av foten) og er plassert under de to andre.

På samme måte spør folk, hva er et ankelben?

Ankelbein : The ankelben kalles talus. Det er den bein av foten som forbinder tibia og fibula for å danne ankel ledd.

Hva heter klumpen på ankelen min?

Den vanligste typen klump funnet i foten er en bløtvevsmasse kalt en ganglionisk cyste. En ganglioncyste kan være forårsaket av lekkasje av gelélignende væske fra "kapselen" som omgir et ledd eller sene og kan være plassert på toppen av foten, nær en ankel ledd eller til og med på siden av foten.

Anbefalt: