Hvilken klasse legemiddel er Imiquimod?
Hvilken klasse legemiddel er Imiquimod?

Video: Hvilken klasse legemiddel er Imiquimod?

Video: Hvilken klasse legemiddel er Imiquimod?
Video: Я больше не борюсь с клопами черепашками 2024, Juli
Anonim

Imiquimod er i en klasse medisiner som kalles immunresponsmodifikatorer. Den behandler kjønns- og analvorter ved å øke aktiviteten til kroppens immunsystem. Det er ikke kjent nøyaktig hvordan imiquimod krem fungerer for å behandle aktiniske keratoser eller overfladisk basalcellekarsinom.

Er Imiquimod det samme som Aldara?

Aldara ( imiquimod ) er en immunresponsmodifikator. Aldara behandler også kjønnsvorter som vises på utsiden av kroppen, men denne medisinen er ikke en kur mot kjønnsvorter. Imiquimod kan brukes av voksne og barn som er minst 12 år. Aldara kan også brukes til formål som ikke er oppført i denne medisinveiledningen.

Man kan også spørre, kommer imiquimod i et rør? Imiquimod (IH-mih-KWIH-mod) er en aktuell ikke-steroid medisin som regulerer immunsystemet. Den er distribuert under handelsnavn Aldara (5 %) og Zyclara (3,75 %). Når den brukes til dermatologiske formål, er denne medisinen er først og fremst tilgjengelig som en krem, som er dispenseres gjennom en pumpe eller rør.

I tillegg er imiquimod en form for kjemo?

Imiquimod er ikke en cellegift legemiddel. I stedet virker det ved å øke kroppens immunrespons mot området med unormalt vev.

Hvor raskt fungerer imiquimod?

Det tar vanligvis 8-10 uker før vorter forsvinner, men vorter kan forsvinne så tidlig som 4 uker. Snakk med legen din hvis vorter dukker opp igjen. Hvis huden din reagerer dårlig på Aldara kan legen din anbefale at du stopper behandlingen i noen dager.

Anbefalt: