Hvordan føles kronisk kolecystitt?
Hvordan føles kronisk kolecystitt?

Video: Hvordan føles kronisk kolecystitt?

Video: Hvordan føles kronisk kolecystitt?
Video: Gallestein 2024, Juli
Anonim

Historie og fysisk. Pasienter med kronisk kolecystitt har vanligvis matt høyre øvre del av magen smerte som stråler til midt bak eller høyre skulderbladspiss. Det er vanligvis forbundet med fettinntak. Kvalme og sporadiske oppkast følger også med klager på økt oppblåsthet og luft i magen.

Hvordan føles kronisk galleblæresmerte i denne forbindelse?

Kolecystitt (betennelse i galleblære vev sekundært til kanalblokkering): alvorlig jevn smerte i øvre høyre mage at kan stråle til høyre skulder eller rygg, ømhet i magen ved berøring eller trykk, svette, kvalme, oppkast, feber, frysninger og oppblåsthet; ubehag varer lenger enn med

I tillegg, hva er symptomene på kronisk galleblæresykdom? Symptomer på kronisk galleblæresykdom inkluderer klager over gass, kvalme og ubehag i magen etter måltider og kronisk diaré.

Symptomer

  • Gulsott.
  • Mørk urin, lysere avføring eller begge deler.
  • Rask hjerterytme og brå blodtrykksfall.
  • Feber, frysninger, kvalme og oppkast, med sterke smerter i øvre høyre del av magen.

Spørsmålet er også om kronisk kolecystitt er farlig?

Det kan føre til feber, smerte, kvalme og alvorlige komplikasjoner. Ubehandlet kan det resultere i perforering av galleblæren, vevsdød og gangren, fibrose og krymping av galleblæren eller sekundære bakterielle infeksjoner. Gallestein er involvert i 95 prosent av tilfellene med kolecystitt.

Er kronisk kolecystitt en nødsituasjon?

Hvis denne tilstanden vedvarer over tid, for eksempel i flere måneder, med gjentatte angrep, eller hvis det er tilbakevendende problemer med galleblærens funksjon, er det kjent som kronisk kolecystitt . Galleblæren kan sprekke hvis den ikke behandles riktig, og dette anses som medisinsk nødsituasjon.

Anbefalt: