Hvilken farge er en sunn galleblære?
Hvilken farge er en sunn galleblære?

Video: Hvilken farge er en sunn galleblære?

Video: Hvilken farge er en sunn galleblære?
Video: Gallbladder Cleanse: 5 Steps to a Healthy Gallbladder 2024, Juli
Anonim

De galleblære er et pæreformet organ som lagrer omtrent 50 ml av gallen som produseres av leveren til kroppen trenger den for fordøyelsen. Den er omtrent 7–10 cm lang hos mennesker og er mørkegrønn farge.

Når det gjelder dette, hvordan ser en sunn galleblære ut?

De galleblære er en liten pose som sitter like under leveren. De galleblære lagrer galle produsert av leveren. Etter måltider, galleblære er tom og flat, som en tømt ballong. Før et måltid, galleblære kan være full av galle og omtrent på størrelse med en liten pære.

Man kan også spørre, er det galleblæren eller leveren min? Din galleblære er et lite, pæreformet organ på høyre side av magen, like under lever . De galleblære inneholder en fordøyelsesvæske som kalles galle som slippes ut i tynntarmen.

I tillegg, hvordan vet du om galleblæren er dårlig?

Her er noen vanlige symptomer på galleblære problemer: Alvorlige smerter i øvre høyre eller midtre del av magen. Smerter som kan strekke seg under høyre skulderblad eller til ryggen. Smerter som forverres etter å ha spist et tungt måltid, spesielt fet eller fet mat.

Hva utløser et galleblæreanfall?

EN galleblæren angrep skjer vanligvis når gallestein blokkerer gallegangen eller røret. Når dette skjer, bygger det seg opp galle i galleblære . Blokkering og hevelse avtrekker smerte. De angrep stopper normalt når gallesteinene beveger seg og galle kan strømme ut.

Anbefalt: