Er q6-modifikator bare for Medicare?
Er q6-modifikator bare for Medicare?

Video: Er q6-modifikator bare for Medicare?

Video: Er q6-modifikator bare for Medicare?
Video: По средам о страховках. Выпуск 6. Medicare 2024, Juni
Anonim

En erfaren locum tenens -leverandør vil være vant til nødvendig dokumentasjon. Som illustrert nedenfor, Medicare krever krav for tjenester levert av en locum tenens lege for å inkludere Q6 modifikator , som angir at tjenester ble utført av en lege, i boks 24D i CMS-1500-skjemaet.

På samme måte blir det spurt, hva brukes en q6 -modifikator til?

De Q6 modifikator er ment å være et verktøy som praksis kan bruke når en lege er borte i en lengre periode, og som derfor krever midlertidig dekning av en lokal tenens.

Videre, hva er forskjellen mellom modifikator q5 og q6? Bruk Q5 når det er en gjensidig faktureringsordning og bruk Q6 når det er en avgiftskompensasjonsordning. Medicare har noen spesifikke regler om tiden involvert, så vær oppmerksom på individuelle betalers retningslinjer og deres tidskrav.

Hva betyr CPT -modifikator q6 i betraktning av dette?

Send inn HCPCS modifikator Q6 til indikerer at tjenestene ble gitt under en henvendelsesordning. Locum tenens bakgrunn: Leger kan beholde vikarleger for å overta yrkesutøvelsen når de er fraværende av årsaker som sykdom, graviditet, ferie eller videreutdannelse.

Hvem kan være en locum tenens?

Locum tenens er en latinsk setning som betyr "(en) å holde et sted." På det medisinske feltet, locum tenens er innleide leger som erstatter en lege som har sluttet i praksisen, eller som er midlertidig utilgjengelig (f.eks. i sykepermisjon, ferie osv.).

Anbefalt: