Hva gjør hydrogenperoksid og vann?
Hva gjør hydrogenperoksid og vann?

Video: Hva gjør hydrogenperoksid og vann?

Video: Hva gjør hydrogenperoksid og vann?
Video: What does hydrogen peroxide do to blood and health benefits of hydrogen peroxide? 2024, Juli
Anonim

Hydrogenperoksid kan lett bryte ned eller brytes ned i vann og oksygen ved å dele seg opp i to veldig reaktive deler - enten 2OH eller H og HO2: Hvis det er er ingen andre molekyler til reagere med, delene vil skjema vann og oksygengass som disse er mer stabil enn det opprinnelige molekylet, H2O2.

Deretter kan man også spørre, hva brukes hydrogenperoksid til?

Hydrogenperoksid er et mildt antiseptisk middel brukt på huden for å forhindre infeksjon av mindre kutt, riper og brannskader. Det kan også være brukt som en munnskylling for å fjerne slim eller for å lindre mindre munnirritasjon (f.eks. på grunn av kreft/forkjølelsessår, gingivitt).

Man kan også spørre, er hydrogenperoksid bra for rengjøring? Hydrogenperoksid er også bra for rengjøring vegger, glass, dørhåndtak, benkeplater, vasker og andre harde overflater. Bruk den tre prosents løsningen ufortynnet i en sprayflaske og spray den på overflaten som skal rengjøres. La den stå i flere minutter og tørk den av.

På denne måten kan du tilsette hydrogenperoksid i vann?

I teorien 35 prosent hydrogenperoksid kan fortynnes inn vann for å bringe den til omtrent 3 prosent konsentrasjon som vanligvis selges i apotek som et mildt antiseptisk middel for mindre skraper og kutt, eller som en muntlig skylling.

Fjerner hydrogenperoksid klor fra vann?

Hydrogenperoksid kan brukes til avklorering, med andre ord til ta bort gjenværende klor . Når klor reagerer med hydrogenperoksid , hydrogenperoksid faller fra hverandre i vann og oksygen. Klor gass hydrolyseres til hypoklorsyre (HOCl), som deretter ioniseres til hypoklorittioner (OCl).

Anbefalt: