Hva forårsaker NSSI?
Hva forårsaker NSSI?

Video: Hva forårsaker NSSI?

Video: Hva forårsaker NSSI?
Video: NSSI Sirevåg 2024, September
Anonim

Risikofaktorer for NSSI inkludere forhøyede nivåer av negative/ubehagelige tanker og følelser; dårlige kommunikasjonsevner; dårlige problemløsende evner; overgrep, mishandling, fiendtlighet og kritikk i barndommen; dysfunksjonell respons på stress; behovet for selvstraff; og modelleringsatferd (f.eks. jevnaldrende, Tilsvarende er NSSI en psykisk lidelse?

Ikke-suicidal selvskade ( NSSI ) er et alvorlig og utbredt problem i ungdomsbefolkningen. NSSI er forbundet med en rekke psykiatrisk diagnoser og atferdsmessige bekymringer. Den diagnostiske og statistiske håndboken til Psykiske lidelser , 5. utgave, har anerkjent NSSI som sin egen separate diagnose.

Ved siden av ovenfor, hvorfor engasjerer folk seg i NSSI? Det sterke forholdet mellom psykiatriske lidelser og NSSI har fått mange til å konseptualisere NSSI som et symptom på en psykiatrisk lidelse. Videre antyder det folk engasjerer seg i NSSI fordi det er et symptom på en lidelse gir lite forklaringskraft.

Deretter kan man også spørre hvorfor folk engasjerer seg i ikke-suicidal selvskade NSSI)?

I motsetning til selvmordsatferd, mennesker WHO engasjere seg i NSSI rapportere at de gjøre ikke har tenkt å ta livet av seg selv. I stedet, NSSI regnes for å være et utilpasset eller usunt forsøk på å regulere følelser.

Hvilken lidelse får deg til å slå deg selv?

Selvskade er et symptom forbundet med forskjellige former for psykiatrisk sykdom, inkludert store depressive sykluser av bipolar lidelse . Andre årsaker inkluderer borderline personlighetsforstyrrelse, spiseforstyrrelser og dissosiative lidelser.

Anbefalt: