Hvordan behandles Canada tistel?
Hvordan behandles Canada tistel?

Video: Hvordan behandles Canada tistel?

Video: Hvordan behandles Canada tistel?
Video: Учебное пособие по грунтовке FLUID FILM® 2024, Juli
Anonim

Administrerende Canada tistel krever behandling om våren for å forhindre frøset og eliminere den første veksten, og om høsten for å maksimere skader på rotsystemet. Velg en fjær behandling og ett fall behandling . Våren behandling påføres fra knopp til tidlig blomstringsstadium.

Dessuten, hva er det beste ugressmiddelet for Canada-tistel?

Mars til mai (rosett til bolting) - Behandle rosetter med et herbicid som inneholder klopyralid, aminopyralid eller glyfosat . Dette er den ideelle tiden for å drepe vekst av Canada tistel over bakken mens du begrenser skader på ønskelige planter.

Hva brukes Canada Thistle på lignende måte? Canada tistel har vært pleide å koagulere melk. Moheganske indianere brukt det i et munnvann for spedbarn og i et tuberkulosemiddel for voksne. Montagnais også bruk det mot tuberkulose. Ojibwa brukt det som en tarmtonikk.

Folk spør også, hvilken skade kan canada tistel gjøre?

Økologisk rolle: Canada tistel er i stand til å trenge ut og erstatte mange innfødte gress og forbs. Det er skadelig for naturområder der det forekommer, spesielt ikke-skogkledde lokalsamfunn, og det kan endre den naturlige strukturen og artssammensetningen der den blir godt etablert.

Vil klipping drepe tistler?

Det er mulig å drepe de tistler i plenen din, men du kan ikke gjør det over natten. En veldig effektiv måte å fjerne dem på er å kutte dem av på bakkenivå. Fjern hele toppen, men ikke forstyrr røttene. Når du kutter toppen, fratar du roten maten, og den kan ikke lage mer mat uten grønne blader.

Anbefalt: