Hvordan behandler du en grad 2 ankelforstuvning?
Hvordan behandler du en grad 2 ankelforstuvning?

Video: Hvordan behandler du en grad 2 ankelforstuvning?

Video: Hvordan behandler du en grad 2 ankelforstuvning?
Video: 5 Things They Don't Tell You About Ankle Sprains-Don't Delay Healing. 2024, Juli
Anonim

Immobilisering. I den tidlige fasen av helbredelsen er det viktig å støtte din ankel og beskytte den mot plutselige bevegelser. For en Grad 2 forstuing , kan en avtagbar plastenhet, for eksempel en støpestøvel- eller luftstigbøyle, gi støtte. Karakter 3 forstuinger kan kreve en kort benstøping eller støpebøyle for 2 til 3 uker.

På denne måten, hvor lang tid tar det for en grad 2 forstuet ankel å gro?

Grad 2 skader oppstår når du har et betydelig ligament skade som gjør at leddbåndet kan strekke seg for mye. I de fleste tilfeller er disse skader resultere i en restitusjonsperiode på 4 til 6 uker.

Ved siden av ovenfor, hvor ille er en forankring av ankler i klasse 2? Karakter 2 : Du har en delvis rift i leddbåndet. Dette forårsaker langvarig smerte og hevelse. Dette nivået på forstuing årsaker alvorlig smerte, hevelse og blåmerker. Fordi leddbåndet ikke lenger er i stand til å gjøre jobben sin, din ankel vil føle seg ustabil og vil ikke være i stand til å støtte din vekt.

Kan du gå med forankring i ankel i grad 2?

Karakter 1: Tøyning eller lett rift av leddbåndet med mild ømhet, hevelse og stivhet. De ankel føles stabil og den er vanligvis mulig å gå med minimal smerte. Karakter 2 : En mer alvorlig forstuing , men ufullstendig tåre med moderate smerter, hevelse og blåmerker.

Trenger en grad 2 ankelforstuing operasjon?

Grad 2 forstuinger bør løse innen to måneder og Karakter 3 forstuinger bør løses innen seks måneder. Det er vanlig å krever operasjon i 5 til 10 prosent av ankelforstuvninger behandles med passende konservativ omsorg. Operasjonene kan omfatte ligamentreparasjon, senereparasjon eller osteokondral lesjonsbehandling.

Anbefalt: