Hva er et eksempel på en bivirkning?
Hva er et eksempel på en bivirkning?

Video: Hva er et eksempel på en bivirkning?

Video: Hva er et eksempel på en bivirkning?
Video: Behandling af kræft - Kemoterapi, immunterapi og hormonbehandling | SundhedsTV 2024, Juli
Anonim

Eksempler Av sånn uheldig legemiddel reaksjoner inkluderer utslett, gulsott, anemi, reduksjon i antall hvite blodlegemer, nyreskade og nerveskade som kan svekke syn eller hørsel. Disse reaksjoner har en tendens til å være mer alvorlig, men forekommer vanligvis hos et svært lite antall mennesker.

Dessuten, hva menes med en bivirkning?

Medisinsk Definisjon av Bivirkning Bivirkning : I farmakologi, uventet eller farlig reaksjon til et stoff. En uønsket effekt forårsaket av administrering av et medikament. Også kalt en uheldig narkotikahendelse (ADE), uheldig legemiddel reaksjon (ADR), negativ effekt eller uheldig begivenhet.

Dessuten, hva er forskjellen mellom en bivirkning og en bivirkning? Uheldig hendelser er utilsiktet farmakologiske effekter som oppstår når en medisin administreres riktig mens a bivirkning er en sekundær uønsket effekt som oppstår på grunn av medisinbehandling. Det er en vanlig misforståelse at uheldig arrangementer og bivirkninger er det samme.

Ved siden av dette, hva er et eksempel på en idiosynkratisk reaksjon?

Idiosynkratiske reaksjoner er uforutsigbare og kan ikke forklares av legemidlets farmakologiske egenskaper. An eksempel er personen med infeksiøs mononukleose som utvikler utslett når det gis ampicillin.

Hva er tegn og symptomer på en bivirkning?

  • Milde symptomer inkluderer rød, kløende, flassende eller hoven hud.
  • Alvorlige symptomer inkluderer hud som blemmer eller flasser, synsproblemer og alvorlig hevelse eller kløe.
  • Anafylaksiske symptomer inkluderer tetthet i halsen, problemer med å puste, prikking, svimmelhet og hvesing.

Anbefalt: