Hvilken del av hjernen kontrollerer nevroner for å regulere kroppstemperaturen?
Hvilken del av hjernen kontrollerer nevroner for å regulere kroppstemperaturen?

Video: Hvilken del av hjernen kontrollerer nevroner for å regulere kroppstemperaturen?

Video: Hvilken del av hjernen kontrollerer nevroner for å regulere kroppstemperaturen?
Video: Vi kan dele opp hjernen i tre deler. 2024, Juni
Anonim

Hypothalamus Styrer temperaturen

Hypotalamus vet hva temperatur din kropp bør være (ca. 98,6 °F eller 37 °C). Hvis din kropp er for varmt, forteller hypothalamus at den skal svette. Hvis du er for kald, får du hypothalamus til å skjelve.

På samme måte, hvordan regulerer nervesystemet temperaturen?

Når du er intern temperatur endringer, sensorer i din sentrale nervesystemet (CNS) sender meldinger til hypothalamus. Som svar sender den signaler til forskjellige organer og systemer i kroppen din. Dette øker blodstrømmen til huden din der det er kjøligere – vekk fra den varme indre kroppen din.

For det andre, regulerer det sympatiske nervesystemet kroppstemperaturen? Sympatisk nervesystem , inndeling av nervesystemet som fungerer for å produsere lokaliserte justeringer (for eksempel svette som et svar på en økning i temperatur ) og refleksjusteringer av kardiovaskulær system.

Hvilken del av hjernen styrer temperaturregulering i denne forbindelse?

Hormon: en kjemisk melding frigitt av celler i kroppen som påvirker andre celler i kroppen. Hypothalamus: a del av hjernen at kontroller ting som tørste, sult, kropp temperatur og frigjøring av mange hormoner.

Hvilket kroppssystem er ansvarlig for å regulere kroppstemperaturen?

Det er det endokrine og ekskresjonssystemet som er kjent for å gi den hjelpen som trengs for å regulere kroppstemperaturen. Det er forskjellige kjertler som utgjør endokrine systemet som bukspyttkjertelen, skjoldbruskkjertelen og gonadene.

Anbefalt: