Hvordan bruker du et vannmanometer?
Hvordan bruker du et vannmanometer?

Video: Hvordan bruker du et vannmanometer?

Video: Hvordan bruker du et vannmanometer?
Video: Hvordan telle ut i et diagram 2024, Juli
Anonim

VIDEO

Kan du også bruke vann i et manometer?

med vertikal væskehøyde kan strekkes til 12 tommer skalalengde. Væske manometre måle differensialtrykk ved å balansere vekten av en væske mellom to trykk. Lette væsker som f.eks vann kan måle små trykkforskjeller; kvikksølv eller andre tunge væsker er brukt for store trykkforskjeller.

Dessuten, hvordan leser du et vannmanometer? EN manometer er lese ved å legge til forskjellen mellom begge sider av vann kolonne. Med andre ord, hvis vann kolonnen beveger seg ned 1”på trykksiden og opp 1” på den andre siden, det vil svare til 2”av vann . De lesning av en manometer som tilsvarer 2 av vann kolonne er. 07226 PSI.

Folk spør også, hvordan fungerer et vannmanometer?

Hensikten med a manometer er å måle trykket til en innesluttet gass. Den består av et U-formet glassrør med den ene enden åpen mot atmosfæren, kvikksølv i bunnen av U-en og gassen som skal måles på den andre siden av U-røret. Når gassen tilsettes, vil den utøve trykk på kvikksølvet på den andre siden.

Hvordan brukes et manometer?

EN manometer er et vitenskapelig instrument brukt for å måle gasstrykk. Åpen manometre måle gasstrykket i forhold til atmosfæretrykket. Et kvikksølv eller olje manometer måler gasstrykk som høyden på en flytende kolonne av kvikksølv eller olje som gassprøven støtter.

Anbefalt: