Hva er en utløsende faktor i psykologi?
Hva er en utløsende faktor i psykologi?
Anonim

Utløsende faktorer referere til en bestemt hendelse eller utløser til begynnelsen av det aktuelle problemet. Foreviger faktorer er de som opprettholder problemet når det har etablert seg.

På samme måte blir det spurt, hva er eksempler på utfellende faktorer?

Eksempler inkludere eksponering for spesifikk sykdom; mengde eller nivå av en smittsom organisme, medikament eller skadelig middel, etc.

hva er nedbør i psykologi? utløsende årsak. den spesifikke faktoren, noen ganger en traumatisk eller stressende opplevelse, som er den umiddelbare årsaken til en psykisk eller fysisk lidelse. En enkelt utløsende hendelse kan gjøre en latent tilstand til den manifeste formen av lidelsen. Sammenlign predisponerende årsak.

Med tanke på dette, hva er forevigende faktorer psykologi?

Vedvarende faktorer er de som får tilstanden til å holde ut, for eksempel tilstandens alvorlighetsgrad, problemer med overholdelse og uløste predisponerende og utfellende faktorer . Den fjerde, beskyttende, beskriver en pasients styrker, motstandskraft og støtte.

Hva er en utløsende faktor?

Utløsende faktorer referere til en spesifikk hendelse eller trigger til begynnelsen av det gjeldende problemet. Foreviger faktorer er de som opprettholder problemet når det har blitt etablert. Til slutt, beskyttende faktorer er styrken til barnet eller reduserer alvorlighetsgraden av problemene og fremmer sunn og tilpasningsdyktig funksjon.

Anbefalt: