Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom aferese og plasmaferese?
Hva er forskjellen mellom aferese og plasmaferese?

Video: Hva er forskjellen mellom aferese og plasmaferese?

Video: Hva er forskjellen mellom aferese og plasmaferese?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Juli
Anonim

Vilkårene plasmaferese , aferes og plasmautveksling (PE) brukes ofte om hverandre, men det er noen forskjeller . Plasmaferese : fjerner en mindre mengde plasma, vanligvis mindre enn 15% av pasientens blodvolum og krever derfor ikke bytte av det fjernede plasmaet.

Hvilke sykdommer behandles herav med plasmaferese?

Plasmaferese kan brukes til å behandle en rekke autoimmune lidelser, inkludert:

  • myasthenia gravis.
  • Guillain-Barre syndrom.
  • kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati.
  • Lambert-Eaton myasthenisk syndrom.

Dessuten, hva er et aferesesenter? Aferesesenter Afereses er en prosess som innebærer å fjerne fullblod fra en donor eller pasient og deretter separere det i forskjellige komponenter, inkludert plasma, blodplater og leukocytter. Den ønskede komponenten samles opp, og resten av blodet returneres til kroppen.

På samme måte blir det spurt, hva er forskjellen mellom dialyse og aferes?

Plasmaferese ligner på dialyse ; den fjerner imidlertid plasmadelen av blodet der antistoffene er lokalisert. Plasma er den nesten klare delen av blodet som bærer røde blodlegemer, hvite blodlegemer, blodplater og andre stoffer gjennom blodet.

Hva skjer under aferes?

Aferese er en medisinsk prosedyre som innebærer å fjerne fullblod fra en donor eller pasient og separere blodet i individuelle komponenter slik at en bestemt komponent kan fjernes. De resterende blodkomponentene blir deretter introdusert på nytt i blodet til pasienten eller giveren.

Anbefalt: