Hva gjør venstre hjernehalvdel?
Hva gjør venstre hjernehalvdel?

Video: Hva gjør venstre hjernehalvdel?

Video: Hva gjør venstre hjernehalvdel?
Video: Vi kan dele opp hjernen i tre deler. 2024, Juli
Anonim

Den venstre siden av hjernen er ansvarlig for å kontrollere høyre side av hjernen kropp . Den utfører også oppgaver som har med logikk å gjøre, som i naturfag og matematikk. På den annen side koordinerer høyre halvkule venstre side av kropp , og utfører oppgaver som har med kreativitet og kunst å gjøre.

Spørsmålet er også, hvorfor kontrollerer den høyre halvkule venstre side?

De hjernens høyre hjernehalvdel kontrollerer musklene på venstre side av kroppen, mens venstre hjernehalvdel kontroller musklene på høyre side av menneskekroppen. Dette er fordi av en ledning på kryss og tvers kjent som decussation, skade på en siden av de hjerne påvirker det motsatte siden av kroppen.

Vet også, hva kalles venstre side av hjernen? De venstre side av hjernen kontrollerer høyre side av kroppen. Hvis venstre side av hjernen er dominerende, er personen logisk og mer akademisk tilbøyelig. Du utmerker deg mest sannsynlig med akademikere, spesielt matematikk og naturfag. De venstre halvkule av hjerne er også kalt det digitale hjerne.

Følgelig, hvilken side av hjernen kontrollerer venstre øye?

Når det gjelder venstre -eyed personer, den ledende venstre øye styres av Ikke sant halvkule, som er fri for kontroll over den ledende håndens bevegelser.

Hva er funksjonen til den cerebrale halvkule?

Den ene halvdelen av lillehjernen, den delen av hjernen som styrer muskler funksjoner og styrer også tale, tanke, følelser, lesing, skriving og læring. Den rette halvkule styrer musklene på venstre side av kroppen og venstre halvkule styrer musklene på høyre side av kroppen.

Anbefalt: