Hvorfor er det saltvannsmangel?
Hvorfor er det saltvannsmangel?

Video: Hvorfor er det saltvannsmangel?

Video: Hvorfor er det saltvannsmangel?
Video: Hvorfor er Der Lønforskelle? 2024, Juli
Anonim

Mest mangel er forårsaket av et kvalitets- eller produksjonsproblem ved produksjonsanlegget - årsaker som gjelder strømmen saltvannsmangel også. De mangel av lite volum saltvann poser (250 ml eller mindre) ble skumle nesten umiddelbart etter at Baxters produksjonsanlegg i Puerto Rico ble rammet av orkanen Maria.

Så hvorfor gir de deg saltvann?

De brukes for å forhindre dehydrering, opprettholde blodtrykket eller gi pasienter medisiner eller næringsstoffer hvis de kan ikke spise. Saltvann - salt oppløst i vann - har vært den mest brukte væsken i USA i mer enn et århundre, selv om det har dukket opp bevis for at den kan skade nyrene, spesielt når de brukes mye.

Spørsmålet er deretter, er det mangel på IV-poser? (CNN) Før orkanen Maria kom i land i Puerto Rico 20. september, hadde USA allerede opplevd periodisk mangel på IV -poser , som brukes til å administrere og fortynne medisiner. Dette "forventes å resultere i økt produkttilbud på det amerikanske markedet i løpet av de neste ukene," sa Gottlieb.

Hvor produseres saltvann følgelig?

Oppdatering: Food and Drug Administration har gitt Baxter International tillatelse til å importere saltvann og andre intravenøse løsninger fra produksjonsanleggene i Australia og Irland for å lette mangel i USA, ifølge brev som selskapet sendte sine kunder mandag.

Hvordan produseres saltvann?

Saltvann løsningen er en blanding av salt og vann. Vanlig saltvann løsningen inneholder 0,9 prosent natriumklorid (salt), som ligner natriumkonsentrasjonen i blod og tårer. Saltvann løsningen er tilgjengelig på ditt lokale apotek, men det kan også være det laget hjemme.

Anbefalt: