Kan IBS skade tarmen din?
Kan IBS skade tarmen din?

Video: Kan IBS skade tarmen din?

Video: Kan IBS skade tarmen din?
Video: Dietistens råd: Så ska du äta om du har IBS eller känslig mage - Malou Efter tio (TV4) 2024, Juli
Anonim

IBS kan forårsake tarm skader i noen tilfeller. Det er imidlertid ikke vanlig. IBS øker ikke din risiko for gastrointestinale kreftformer, men det kan fortsatt ha en betydelig effekt på din liv. Lære mer om de spesifikke måter IBS kan påvirke tarmen.

På samme måte kan du spørre, kan IBS føre til andre helseproblemer?

IBS gjør det ikke lede til kreft eller annen mer alvorlige tarmrelaterte tilstander. Her er noen av helseproblemer den Kan forårsake : Påvirket tarm: Hvis du har forstoppelse i lang tid, avføring kan bli blokkert i tykktarmen. Matintoleranse: Enkelte matvarer kan lag din IBS symptomene verre.

Spørsmålet er deretter, kan irritabel tarm-syndrom drepe deg? IBS gjør det ikke drepe deg og det skader ikke tarmen, så det er ikke "alvorlig".

På denne måten kan IBS forårsake betennelse i tarmen?

IBS har fysisk symptomer , men det er ikke kjent årsaken . Kolitt er en betennelse av kolon , mens IBS gjør det ikke forårsake betennelse . Folk med IBS viser ingen kliniske tegn på en sykdom og har ofte normale testresultater.

Hva skjer hvis IBS blir stående ubehandlet?

IBS resulterer ikke i mer alvorlige medisinske problemer som kolitt eller kreft. Hvis den ikke behandles imidlertid symptomene på IBS vil ofte vedvare, noe som fører til smerte og ubehag. Tykktarmen, eller tykktarmen, er omtrent fem fot lang. Noen mennesker med IBS oppleve en abnormitet i denne muskulære handlingen.

Anbefalt: