Er amoxicillin sterkere enn penicillin?
Er amoxicillin sterkere enn penicillin?

Video: Er amoxicillin sterkere enn penicillin?

Video: Er amoxicillin sterkere enn penicillin?
Video: Раманан Лакшминараян: Грядущий кризис антибиотиков 2024, Juli
Anonim

av Drugs.com

Hovedforskjellen mellom amoksicillin og penicillin er det amoksicillin er effektiv mot et bredere spekter av bakterier sammenlignet med penicillin . Både amoksicillin og penicillin tilhører klassen av antibiotika som kalles penicilliner.

Når du holder dette for øye, er amoksicillin og penicillin det samme?

Amoksicillin og penicillin er to av mange antibiotika på markedet i dag. De er faktisk i samme familie av antibiotika, kalt penicillin familie. Så mens amoxicillin og penicillin er forskjellige, de er like på mange måter. Som antibiotika, begge kan brukes til å behandle infeksjoner forårsaket av bakterier.

Spørsmålet er deretter hva som er det sterkeste antibiotika for bakteriell infeksjon? AMOXICILLIN er en penicillin antibiotika . Det brukes til å behandle visse typer bakterielle infeksjoner . Det vil ikke fungere for forkjølelse, influensa eller andre virale sykdommer infeksjoner.

På samme måte kan du spørre, er amoksicillin et sterkt antibiotikum?

Amoksicillin er en penicillin antibiotika brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, som bronkitt og lungebetennelse. Selv om det kan være svært effektivt, er det… Clarithromycin oral tablett (Biaxin) brukes til å forebygge og behandle visse bakterielle infeksjoner.

Hvorfor foretrekkes amoksicillin fremfor ampicillin?

Ampicillin gis vanligvis intravenøst (IV) eller intramuskulært (IM), mens amoksicillin er den foretrukket oralt middel fordi det er mindre sannsynlig å forårsake diaré og kan administreres sjeldnere enn oralt ampicillin.

Anbefalt: