Innholdsfortegnelse:

Hva er symptomene på kernicterus?
Hva er symptomene på kernicterus?

Video: Hva er symptomene på kernicterus?

Video: Hva er symptomene på kernicterus?
Video: Hva er MS? 2024, Juli
Anonim

Symptomer på kernicterus kan variere, men kan omfatte:

  • Døsighet eller lite energi .
  • Ukontrollerbar eller svært høyfrekvent/skingrende gråt.
  • Feber.
  • Problemer med å mate.
  • Halt eller stivhet i hele kroppen.
  • Uvanlige øyebevegelser.
  • Muskelspasmer eller redusert muskeltonus.

Når det gjelder dette, hvordan vet jeg om babyen min har kernicterus?

I alvorlig gulsott, de endring i farge at påvirker de ansikt, hvite av de øyne, og tannkjøttet i mild gulsott utvikler seg til de Resten av de kroppen, beveger seg ned gjennom de bryst, mage, ben, og våpen. Vanlige symptomer på alvorlig gulsott og kernicterus inkluderer: stiv, slapp eller floppy kropp. høy, konstant gråt.

Ved siden av ovenfor, hvor lang tid tar det før kernicterus utvikler seg? I noen tilfeller vises symptomer og fysiske funn av kernicterus to til fem dager etter fødselen. I løpet av de første dagene av livet utvikler berørte spedbarn unormalt høye nivåer av bilirubin i blodet (hyperbilirubinemi) og vedvarende gulfarging av huden, slimhinnene og det hvite i øynene ( gulsott ).

Dessuten, hvordan diagnostiseres kernicterus?

Kernicterus er oftest diagnostisert hos babyer. En test som kan brukes til å kontrollere bilirubinnivåer er en lysmåler. En lege eller sykepleier vil kontrollere babyens bilirubinnivå ved å plassere lysmåleren på babyens hode. Legen din vil bestille en bilirubin blodprøve.

Hva er kernicterus?

Kernicterus er en bilirubinindusert hjernedysfunksjon. Begrepet ble laget i 1904 av Schmorl. Bilirubin er et naturlig forekommende stoff i kroppen til mennesker og mange andre dyr, men det er nevrotoksisk når konsentrasjonen i blodet er for høy, en tilstand kjent som hyperbilirubinemi.

Anbefalt: