Hvilken gruppe antibiotika er trimetoprim?
Hvilken gruppe antibiotika er trimetoprim?

Video: Hvilken gruppe antibiotika er trimetoprim?

Video: Hvilken gruppe antibiotika er trimetoprim?
Video: Вебинар «Профиль препарата: триметоприм/сульфаметоксазол» 2024, September
Anonim

Trimetoprim . Trimethoprim er en annen bakteriostatisk antibiotika , hovedsakelig brukt i profylakse og behandling av urinveisinfeksjoner, som virker ved å forstyrre virkningen av bakteriell dihydrofolatreduktase [1].

Følgelig, hva slags antibiotika er trimetoprim?

Trimethoprim er en antibiotika brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Det virker ved å stoppe veksten av bakterier. Trimetoprim behandler bare bakterielle infeksjoner.

Er trimetoprim også et kinolonantibiotikum? For tiden, trimetoprim -sulfametoksazol (TMP-SMX) eller a kinolon er det mest brukte legemidlet for behandling av UVI (42). Gitt den dokumenterte sammenhengen mellom antibiotika bruk og motstandshastighet, vil dette sannsynligvis øke problemet med kinolon -resistente patogener (9).

Herav er trimethoprim et bredspektret antibiotika?

Trimethoprim har bred - spektrum bakteriostatisk aktivitet mot Gram-positive og Gram-negative bakterier. Ved mange urin- og luftveisinfeksjoner trimetoprim alene gir resultater som ligner på kombinasjonen med sulfametoksazol.

Hva brukes Trimetoprim tabletter til?

Det er brukt for å behandle urinveisinfeksjoner (UTI), for eksempel blærebetennelse. Av og til, trimetoprim er brukt for å behandle andre typer infeksjoner, for eksempel brystinfeksjoner og akne. Trimetoprim er tilgjengelig på resept. Det kommer som tabletter og som en væske du drikker.

Anbefalt: