Innholdsfortegnelse:

Kan aspirin hjelpe med DVT?
Kan aspirin hjelpe med DVT?

Video: Kan aspirin hjelpe med DVT?

Video: Kan aspirin hjelpe med DVT?
Video: как поднять тромбоциты в крови питанием и вылечить тромбоцитопению в домашних условиях? 2024, Juli
Anonim

Det er bevis på at et stoff som heter acetylsalisylsyre, ellers bare ble kalt aspirin , kan hjelpe forhindre DVT . Selv om de ikke er like effektive som antikoagulantia (blodfortynnende) som warfarin, aspirinboks gi noen forebyggende beskyttelse mot DVT hos pasienter som ikke tåler sterkere antikoagulantia.

Vet også, kan aspirin hjelpe en blodpropp?

Aspirin forstyrrer din blodet koagulerer handling. Så en blodpropp kan raskt danne og blokkere arterien. Dette forhindrer blod strømmer til hjertet og forårsaker hjerteinfarkt. Aspirin terapi reduserer blodplaters klumpende virkning - muligens forhindrer hjerteinfarkt.

På samme måte kan aspirin bryte opp en blodpropp? Arbeide med legen din for venehelse I noen tilfeller aspirin vil gir ikke nok beskyttelse. I tillegg kan det hende at det ikke fungerer å løse opp en blodpropp skikkelig. I stedet kan det være bedre som et forebyggende tiltak etter a blodpropp har blitt grundig oppløst av en annen medisin.

Hva bør jeg gjøre om dette, hvis jeg mistenker en DVT?

Ring 911 eller gå til en legevakt med en gang hvis du merker smerter i bena eller hevelse og:

  1. Plutselig hoste, som kan føre til blod.
  2. Skarpe brystsmerter eller tetthet i brystet.
  3. Smerter i skulder, arm, rygg eller kjeve.
  4. Rask pust eller kortpustethet.
  5. Smerter når du puster.
  6. Alvorlig lyshet.
  7. Rask hjerterytme.

Forhindrer aspirin DVT på flyreiser?

Abstrakt og introduksjon. Det har vært stor oppmerksomhet nylig fokusert på risikoen for dyp venetrombose ( DVT ) assosiert med flyreise . Til tross for mangel på bevis blant flyreisende, en enkelt dose på aspirin har blitt mye anbefalt som et middel til forhindrer slik trombose.

Anbefalt: