Hva er pleurahulen?
Hva er pleurahulen?

Video: Hva er pleurahulen?

Video: Hva er pleurahulen?
Video: Pneumothorax på røntgen Del 2/2 2024, Juli
Anonim

De pleurahulen også kjent som pleural plass , er den tynne væskefylte rom mellom de to lungepleuraene (kjent som visceral og parietal) i hver lunge. EN pleura er en serøs membran som foldes tilbake på seg selv for å danne en to-lags membran pleural sekk.

Spørsmålet er også hva som finnes i pleurahulen?

De pleurahulen er den rom som ligger mellom pleura , de to tynne membranene som omgir og omgir lungene. De pleurahulen inneholder en liten mengde væske kjent som pleural væske, som gir smøring når lungene ekspanderer og trekker seg sammen under respirasjon.

For det andre, hva skiller pleurahulene? Parietal pleura Den skiller pleurahulen fra mediastinum. Den "mediastinale pleura " fester seg til de andre organene i mediastinum og danner den skillende sideveggen. Mellom de to membranene er det et rom som kalles pleurahulen eller interpleural plass, som inneholder en smørevæske.

Med tanke på dette, hva er pleuramembran?

De pleural membran er tynn, fuktig, glatt og har to lag. Det ytre eller parietale, pleura linjer innsiden av ribbeholderen og mellomgulvet mens det indre, viscerale eller pulmonale laget dekker lungene. Mellom de to lagene er det intrapleurale rommet, som normalt inneholder væske som skilles ut av membraner.

Hvilke strukturer er i pleurahulen?

De pleural plass er en hulrom omgitt av to membraner. Det viscerale pleura dekker hele overflaten av lungen og parietal pleura dekker den indre overflaten av brystveggen, mediastinum og membran. De to membranene møtes ved lungens rot.

Anbefalt: