Hvilken alder kan du teste for fargeblindhet?
Hvilken alder kan du teste for fargeblindhet?

Video: Hvilken alder kan du teste for fargeblindhet?

Video: Hvilken alder kan du teste for fargeblindhet?
Video: The Toy Master is Everywhere! 2024, Juli
Anonim

«Det er best å teste barn for fargeblindhet rundt 5 eller 6 år gammel , som de nærme seg skolen alder , i henhold til American Optometric Association."

Også å vite er, hvordan kan du vite om et barn er fargeblind?

Ikke vis dem hver farge individuelt må de kunne se alle av farger kl de samme tid. Hvis barnet ditt viser tegn at de ikke er sikre enten en farge er rød, grønn, brun, lilla, blå eller grå, det er en rimelig sjanse for at de er røde/grønne fargeblind.

På samme måte ser det ut å være fargeblind? En person som er fargeblind ikke har normale kjegler eller at kjeglene ikke fungerer som de skal. For eksempel, en fargeblind personen kan oppfatte et grønt blad som grå eller brun. Farge blindhet er ofte arvet, men kan også oppstå på grunn av øy-, nerve- eller hjerneskade eller eksponering for visse kjemikalier.

Ved siden av dette, hvordan vet du om fargeblindingen din er?

Når du er fargeblind , du er ikke i stand til se farger og de lysstyrke i farger. Det kan også hende du ikke kan det se nyanser av de samme eller lignende farger. For eksempel har noen som har rød-grønn fargeblindhet problemer med å skille mellom noen nyanser av rødt, gult og grønt.

Hva er en årsak til fargeblindhet?

Fargeblindhet er en genetisk tilstand forårsaket med en forskjell på hvordan en eller flere av de lysfølsomme cellene som finnes i netthinnen i øyet reagerer på visse farger . Disse cellene, kalt kjegler, registrerer bølgelengder av lys, og gjør det mulig for netthinnen å skille mellom farger.

Anbefalt: