Innholdsfortegnelse:

Hva er formålet med et sikkerhetsdatablad?
Hva er formålet med et sikkerhetsdatablad?

Video: Hva er formålet med et sikkerhetsdatablad?

Video: Hva er formålet med et sikkerhetsdatablad?
Video: 5 Important Things To Know About A Safety Data Sheet 2024, Juli
Anonim

Hensikt. Et sikkerhetsdatablad (tidligere kalt Materiale Sikkerhetsdatablad) er et detaljert informasjonsdokument utarbeidet av produsenten eller importøren av et farlig kjemikalie. Den beskriver produktets fysiske og kjemiske egenskaper.

Hva brukes sikkerhetsdatabladet til her?

Et materiale Sikkerhetsdatablad (MSDS) er et dokument som inneholder informasjon om potensielle farer (helse, brann, reaktivitet og miljø) og hvordan du kan arbeide trygt med kjemikaliet produkt . Det er et vesentlig utgangspunkt for utvikling av en fullstendig helse og sikkerhet program.

Foruten ovenfor, hva finnes på et sikkerhetsdatablad? An SDS (tidligere kjent som MSDS ) inkluderer informasjon som egenskapene til hvert kjemikalie; de fysiske, helsemessige og miljømessige helsefarene; beskyttende tiltak; og sikkerhet forholdsregler for håndtering, lagring og transport av kjemikaliet.

På denne måten, hva er de fire hovedformålene med et SDS?

Du kan tenke på at SDS har fire hovedformål. Den gir informasjon om: Identifikasjon: for produktet og leverandøren. en. Farer : fysisk (brann og reaktivitet) og helse.

Hva er de 16 delene av et MSDS?

De seksten (16) seksjonene i sikkerhetsdatabladet (SDS)

  • Seksjon 1-Identifikasjon: Produktidentifikator, produsent eller distributørnavn, adresse, telefonnummer, nødtelefonnummer, anbefalt bruk og bruksbegrensninger.
  • Seksjon 2-Fareidentifikasjon: Alle farer angående kjemikaliet og nødvendige etikettelementer.

Anbefalt: