Er litium en antipsykotisk medisin?
Er litium en antipsykotisk medisin?
Anonim

De antipsykotiske midler , også kjent som nevroleptika narkotika , brukes i schizofreni og er også effektive i behandling av noen andre psykoser og opphissede tilstander. Ved bipolar affektiv lidelse, litium har vært bærebjelken i behandling i mange år.

Også spurt, er Litium en stemningsstabilisator eller antipsykotisk?

Antipsykotisk medisiner for bipolar lidelse De har også vist seg å hjelpe med vanlige maniske episoder. Ofte, antipsykotisk medisiner kombineres med en stemningsstabilisator som for eksempel litium eller valproinsyre. Antipsykotisk medisiner som brukes mot bipolar lidelse inkluderer: Olanzapine (Zyprexa)

hvilken medikamentklasse er litium? Litium er i en klasse av medisiner kalt antimaniske midler.

Er litium på denne måten et antipsykotisk middel?

Hovedbehandlingen for schizofreni er antipsykotisk narkotika. Litium stabiliserer en persons humør og brukes som tilleggsbehandling med antipsykotika for schizofreni. Litium kan redusere mani og depresjon.

Er litium fortsatt foreskrevet?

Litium (Eskalith, Lithobid) er en av de mest brukte og studerte medisinene for behandling av bipolar lidelse. Litium bidrar også til å forhindre fremtidige maniske og depressive episoder. Som et resultat kan det være foreskrevet i lange perioder (selv mellom episoder) som vedlikeholdsterapi.

Anbefalt: