Hvordan palperer du skulderbladsryggraden?
Hvordan palperer du skulderbladsryggraden?

Video: Hvordan palperer du skulderbladsryggraden?

Video: Hvordan palperer du skulderbladsryggraden?
Video: Ont Mellan Skulderbladen? Orsak och Lösning 2024, Juli
Anonim

VIDEO

På samme måte blir det spurt, kan du palpere ryggraden i skulderbladet?

underordnet vinkel på scapula Bruker armen palperte , be partneren din om å strekke seg bak og berøre det motsatte scapula for å gjøre denne strukturen mer fremtredende. Selv om det ikke er håndgripelig på grunn av den overfladiske trapezius, palpate over disse musklene mellom medialgrensen til scapula og ryggrad.

I tillegg, hvilke muskler fester seg til ryggraden i scapula? Det ytre muskler inkluderer biceps, triceps og deltoideus muskler og feste til coracoid prosessen og supraglenoid tuberkel av scapula , infraglenoid tuberkel av scapula , og ryggraden av scapula . Disse muskler er ansvarlig for flere handlinger i glenohumeral joint.

Man kan også spørre, hvor er skulderbladsryggraden?

Scapulas ryggrad . De ryggrad av scapula eller skulderbladsryggraden er en fremtredende plate av bein, som krysser skrått de mediale fire femtedeler av scapula på den øvre delen, og skiller det over- fra infraspinatøse fossa.

Hvilket nivå er ryggraden i scapula?

De ryggraden i skulderbladet er vanligvis på linje med T3-ryggvirvlene, og brystbenets manubrium er generelt motsatt T3 og 4 ryggvirvler. Luftrøret deler seg ved nivå av ryggvirvlene T5 til 7 når et motiv er i oppreist posisjon.

Anbefalt: