Er dental lidokain trygt?
Er dental lidokain trygt?

Video: Er dental lidokain trygt?

Video: Er dental lidokain trygt?
Video: ASMR Full Dental Exam But All The Tools Are Wrong | Worst Reviewed Dentist (Soft Spoken Roleplay) 2024, Juli
Anonim

Heldigvis i tannbehandling , å bedøve en tann med lidokain , den tannlege bruker vanligvis en dose på bare 20 til 40 mg lidokain . Maksimal anbefalt dose for lidokain er vanligvis i området 10 ganger større enn mengden som trengs for å dumme en tann. Lidokain er en veldig sikker legemiddel.

Er tannbedøving trygt på denne måten?

Ærlig talt, tannbedøvelse er sikker , effektiv, hjelpsom og helt rutinemessig. Tannleger bruk den hver dag, for alle slags forskjellige prosedyrer. Bare fordi du må ha bedøvelse for en tannlege prosedyren betyr ikke at det er noe alvorlig galt med tennene dine.

Foruten ovenfor, er lidokain dårlig for hjertet ditt? Svelging av lidokain kan forårsake nummenhet av munn og svelg, noe som kan føre til problemer med å svelge og til og med kvele. Hvis en betydelig mengde inntas, kan nok absorberes i de blodet for å påvirke vitale organer, primært de hjerne og hjerte.

I tillegg, bruker tannleger novokain eller lidokain?

I tannbehandling , den mest brukte lokalbedøvelsen er lidokain (også kalt xylokain eller lignokain ), en moderne erstatning for prokain (også kjent som novokain ).

Hvor mange karpuler lidokain er trygt?

Tabell 2. Maksimal anbefalt dosering av lokalbedøvelsesmidler (AAPD). 1

Anestetisk Maksimal dosering mg/1,7 ml karpe
mg/kg
Lidokain 2% 1: 000, 000 epi 4.4 34mg
Mepivacaine 3% vanlig 4.4 51 mg
Articaine 4% 1: 100, 000 epi 7.0 68mg

Anbefalt: