Hva er aksonal skjæring?
Hva er aksonal skjæring?

Video: Hva er aksonal skjæring?

Video: Hva er aksonal skjæring?
Video: Neurology - Nerve Damage and Regeneration 2024, Juli
Anonim

Oversikt. Spredt aksonal skade (DAI) er en form for traumatisk hjerneskade. Det skjer når hjernen raskt skifter inne i skallen når en skade oppstår. De lange forbindelsesfibrene i hjernen kalt aksoner er skjæret som hjernen raskt akselererer og retarderer inne i det harde beinet i skallen.

Herav, hva skjer med en nerve under aksonal skjæring?

De lange, skjøre aksonene til nevronene (enkelt nerve celler i hjernen og ryggmargen) blir også komprimert og strukket. Hvis støtet er sterkt nok, kan aksoner strekkes til de blir revet. Dette kalles aksonal skjæring . Når dette skjer, dør nevronet.

kan en person komme seg etter diffus aksonal skade? For noen, gjenoppretter fra en diffus aksonal hjerne skade er mulig-men det er ingen garantier med slike skader . Alvorlighetsgraden av hjerneskader, hvilke områder av hjernen de befinner seg i, behandlingen din og mange andre faktorer kan påvirke hvorvidt du gjør en full eller ikke gjenoppretting.

Følgelig, hva er skjæring av hjernen?

Klipping er strekking og riving av de små nervecellene som utgjør hjerne . Lær mer om forskningen og nevroimaging det klipping kan forårsake når hjerne er skadet.

Hva er en Dai grad 3 hjerneskade?

Karakter 2: En moderat diffus aksonal skade med grove fokale lesjoner i corpus callosum. 3. klasse : En alvorlig diffus aksonal skade med å finne som Karakter 2 og ytterligere fokale lesjoner i hjernestammen.

Anbefalt: