Hva er den underliggende patofysiologiske årsaken til sideroblastisk anemi?
Hva er den underliggende patofysiologiske årsaken til sideroblastisk anemi?

Video: Hva er den underliggende patofysiologiske årsaken til sideroblastisk anemi?

Video: Hva er den underliggende patofysiologiske årsaken til sideroblastisk anemi?
Video: Den uendelige historie 2024, Juli
Anonim

Oversikt. Sideroblastisk anemi oppstår på grunn av defekter i hem -syntesebanen. I tillegg er defekter i jernsvovelveier eller andre viktige veier i mitokondriene til erytroblaster, som indirekte svekker hemproduksjonen, ansvarlig for patogenesen av sideroblastisk anemi.

Så, hvordan forårsaker alkohol sideroblastisk anemi?

Sideroblastisk anemi er en vanlig komplikasjon hos alvorlige alkoholikere: Omtrent en tredjedel av disse pasientene inneholder ringinger sideroblaster i benmargen deres. Alkohol kan forårsake sideroblastisk anemi ved å forstyrre aktiviteten til et enzym som medierer et kritisk trinn i hemoglobinsyntesen.

Videre, hva er symptomer på sideroblastisk anemi? Tegn & Symptomer De sideroblastisk anemier er preget av tretthet, pustevansker og svakhetsfølelse. Ved anstrengelse kan personer med denne lidelsen føle angina-lignende brystsmerter. De mer vanlige formene for anemi er forårsaket av jernmangel i blodet.

Også for å vite, hvorfor er sideroblastisk anemi mikrocytisk?

Medfødt sideroblastisk anemi er forårsaket av en av mange X-koblede eller autosomale mutasjoner og er vanligvis en mikrocytisk -hypokrom anemi med økt serumjern og ferritin og transferrinmetning. (Se også Oversikt over redusert erytropoese.)

Er sideroblastisk anemi en kreftsykdom?

Denne formen for sideroblastisk anemi - ildfast anemi med ringmerket sideroblaster (RARS) - er klassifisert i en bredere gruppe sykdommer kalt myelodysplastiske syndromer (MDS) og kan til slutt føre til leukemi.

Anbefalt: