Hvor ligger Supraspinous fossa?
Hvor ligger Supraspinous fossa?

Video: Hvor ligger Supraspinous fossa?

Video: Hvor ligger Supraspinous fossa?
Video: Scapula 2024, Juli
Anonim

De supraspinøs fossa er avgrenset av skulderbladsryggraden på den nedre siden, akromionprosess på lateralsiden og den øvre vinkelen på skulderbladet på den øvre siden. Supraspinatus muskel stammer fra supraspinøs fossa.

Også å vite er, hvor er supraspinatus fossa?

Introduksjon. De supraspinatus muskel, den mest overlegne av rotatorcuff-musklene, ligger i supraspinous fossa av scapula, overlegen i forhold til scapula-ryggraden.

På samme måte, hva er funksjonen til den supraspinøse fossaen? Den supraspinøse fossa er atskilt fra den infraspinøse fossa av ryggraden til scapula. Den supraspinøse fossa av scapulaen er av funksjonell betydning fordi den er opprinnelsen til: 1. supraspinatus -muskelen (en av de fire rotator -mansjettene) muskler ).

hvor ligger glenoid fossa?

Glenoid hulrom vist i rødt. Dette hulrom artikulerer med hodet på humerus. De glenoid hulrom eller glenoid fossa av scapula er en del av skulderen. Det er en grunn, pyriform artikulær overflate, som er plassert på skulderbladets laterale vinkel.

Hvor finnes acromion?

De acromion prosessen er en benaktig struktur plassert på toppen av skulderbladet. Denne prosessen gir et artikulasjons (forbindelses) punkt med kragebenet, som også produserer den akromioklavikulære leddet.

Anbefalt: