Innholdsfortegnelse:

Hva er leverens rolle i ernæring?
Hva er leverens rolle i ernæring?

Video: Hva er leverens rolle i ernæring?

Video: Hva er leverens rolle i ernæring?
Video: What is the role of the liver? 2024, Juli
Anonim

De lever er et av de største organene i kroppen. Det har mange viktige metabolske funksjoner . Det konverterer næringsstoffer i våre dietter til stoffer som kroppen kan bruke, lagrer disse stoffene og forsyner cellene med dem når det trengs.

Hva er leverens rolle?

De lever og disse organene jobber sammen for å fordøye, absorbere og behandle mat. De lever detoksifiserer også kjemikalier og metaboliserer medisiner. Når det gjør det, vil lever skiller ut galle som havner tilbake i tarmen. De lever gjør også proteiner viktige for blodpropp og andre funksjoner.

Vet også, hva er fordelene med å spise lever? Del på Pinterest Lever er rik på vitamin A, folsyre, jern og sink. Lever er det mest næringsrike organkjøttet, og det er en kraftig kilde til vitamin A. Vitamin A er gunstig for øyet Helse og for å redusere sykdommer som forårsaker betennelse, inkludert alt fra Alzheimers sykdom til leddgikt.

Med tanke på dette, hva er 3 viktige funksjoner i leveren?

De primære funksjonene til leveren er:

  • Galleproduksjon og utskillelse.
  • Utskillelse av bilirubin, kolesterol, hormoner og medikamenter.
  • Metabolisme av fett, proteiner og karbohydrater.
  • Enzymaktivering.
  • Lagring av glykogen, vitaminer og mineraler.
  • Syntese av plasmaproteiner, for eksempel albumin, og koagulasjonsfaktorer.

Hvorfor bør du ikke spise lever?

For disse menneskene, spiser kolesterolrik mat kan øke kolesterolet i blodet (22). En annen vanlig bekymring om spiser lever er at den inneholder giftstoffer. Imidlertid er lever gjør ikke lagre giftstoffer. Oppsummering: Vanlige bekymringer ang lever inkludere at det er høyt i kolesterol og kan lagre giftstoffer.

Anbefalt: