Er patella konkav eller konveks?
Er patella konkav eller konveks?

Video: Er patella konkav eller konveks?

Video: Er patella konkav eller konveks?
Video: Konkav eller konveks - Oppgave 5.6.3 - 5.6.4 2024, Juli
Anonim

De patellar fasetter er konveks i form for å imøtekomme konkav femoral overflate med lateral side bredere for å hjelpe vedlikeholde patellar posisjon. Størstedelen av leddflaten til patella er dekket med et tykt lag leddbrusk, opptil syv millimeter.

Er kneet dessuten konkavt på konveks?

De kne omtales som et kondyloidledd. Det forteller deg imidlertid ingenting om leddets overflater. I dette tilfellet er lårbenet konveks overflaten og skinnebenet er konkav flate.

er talus konkav eller konveks? Struktur. Talus er orientert litt på skrå på den fremre overflaten av calcaneus . Det er to artikulasjonspunkter mellom de to beinene: ett fremre og et bakre: Ved den fremre talokalkanale artikulasjonen passer et konveks område av talus på en konkav overflate av calcaneus.

I tillegg er albueleddet konkav eller konveks?

På sidesiden er konkav enden av radiushodet møter den avrundede, konveks capitulum for å fullføre albue ledd . Det ringformede leddbåndet til albue strekker seg fra ulna rundt hodet til radius for å holde beinene i underarmen sammen.

Hva er den konvekse konkave regelen?

Hvis den bevegelige fugeflaten er CONVEX , gliding er i MOTSETT retning av vinkelbevegelsen til beinet. Hvis den bevegelige leddflaten er KONKAVE , gliding er i SAMME retning som vinkelbevegelsen til beinet.

Anbefalt: