Kan en 5150 nekte medisinsk behandling?
Kan en 5150 nekte medisinsk behandling?

Video: Kan en 5150 nekte medisinsk behandling?

Video: Kan en 5150 nekte medisinsk behandling?
Video: Behandling - His og pacemaker 2024, Juli
Anonim

Neppe i det hele tatt. Pasienter med alvorlig psykisk lidelse er noen ganger innlagt på sykehus for ikke -relaterte forhold, og oppfyller noen ganger farlighetskriterier for a 5150 hold mens du mottar medisinsk behandling . Sekund, avslag av livredning medisinsk behandling er ikke "fare for seg selv" slik loven vanligvis forstås.

Kan du dessuten nekte behandling av psykisk helse?

De fleste av disse pasientene kan ikke nekte medisinsk behandling , til og med hvis det er en ikke-livstruende sykdom eller skade. Endret mental status: Pasienter har kanskje ikke rett til nekte behandling hvis de har endret seg mental status på grunn av alkohol og narkotika, hjerneskade eller psykiatrisk sykdom.

I tillegg, kan du bli tvunget til å bli på et mentalsykehus? Svaret er det du kan være forpliktet til a mentalt sykehus mot din vil hvis du oppfylle kriteriene fastsatt av staten der du bo. De eksakte kriteriene kan varierer, men inkluderer ofte kravet om at du må utgjøre en fare, enten for deg selv eller andre før du kan være forpliktet.

Herav, hvor lenge kan de holde deg på en 5150?

72 timer

Hva skjer med en 5150?

EN 5150 ”Er en 72-timers ufrivillig besittelse i et psykiatrisk anlegg for vurdering av en person som det er sannsynlig grunn til å tro er en fare for seg selv, fare for andre eller alvorlig funksjonshemmede (ute av stand til å sørge for mat, klær eller tilfluktsrom, som følge av psykisk lidelse.

Anbefalt: