Hva er forskjellen mellom absolutt og relativ lymfocytose?
Hva er forskjellen mellom absolutt og relativ lymfocytose?

Video: Hva er forskjellen mellom absolutt og relativ lymfocytose?

Video: Hva er forskjellen mellom absolutt og relativ lymfocytose?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Juli
Anonim

Absolutt lymfocytose er tilstanden hvor det er en økning i lymfocyttall utover det normale området mens relativ lymfocytose refererer til tilstanden hvor andelen lymfocytter slektning til antall hvite blodlegemer er over normalområdet.

Dessuten, hva er relativ lymfocytose?

Relativ lymfocytose oppstår når det er en høyere andel (større enn 40%) av lymfocytter blant de hvite blodcellene, mens det absolutte lymfocyttallet (ALC) er normalt (mindre enn 4000 per mikroliter).

Foruten ovenfor, er lymfocytose en kreft? I noen tilfeller er lymfocytose et av de første tegnene på visse blod kreft, inkludert kronisk lymfatisk leukemi (CLL), som er den vanligste typen leukemi sett hos voksne. Ytterligere tester er vanligvis nødvendige for å utelukke andre medisinske tilstander og stille en sikker diagnose av årsaken til lymfocytose.

Er dessuten relativ lymfocytose farlig?

Du kan ha et høyere lymfocyttall enn normalt, men har få, om noen, symptomer. Det oppstår vanligvis etter en sykdom og er ufarlig og midlertidig. Men det kan representere noe mer seriøs , for eksempel en blodkreft eller en kronisk infeksjon.

Hva betyr lymfocytose?

Lymfocytose (lim-foe-sie-TOE-sis), eller et høyt antall lymfocytter, er en økning i hvite blodlegemer kalt lymfocytter . Lymfocytter hjelpe til med å bekjempe sykdommer, så det er normalt å se en midlertidig økning etter en infeksjon. Den kan være så høy som 9 000 lymfocytter per mikroliter.

Anbefalt: