Er alle psykologiske funn universelle?
Er alle psykologiske funn universelle?

Video: Er alle psykologiske funn universelle?

Video: Er alle psykologiske funn universelle?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Juli
Anonim

Tidligere studier har funnet ut at de aller fleste publiserte psykologisk forskning i USA er basert på amerikanske prøver og ekskluderer 95 prosent av verdens befolkning. Likevel blir disse resultatene ofte generalisert og tatt som universell . Likevel er disse resultatene ofte generaliserte og tatt som universell.

Er psykologi dessuten universell?

Psykologer vanligvis assosierer " universell "Med" biologisk ", men det er ingen grunn til at det skal være tilfelle. Universale kan også være kulturelle og de kan ha en historie. Dette punktet diskuteres i forhold til globalisering og spredning av vestlig psykologi jorden rundt.

Er amerikansk psykologisk forskning også generaliserbar til andre kulturer? Amerikansk psykologisk forskning er sterkt påvirket av andre kulturer . Studier av sinnet begynte i det gamle Hellas. Disse studiene utviklet seg grundig annerledes land i Europa og spredte seg til slutt til Amerika . Amerikansk psykologisk forskning er ikke kan generaliseres til andre kulturer

Også å vite er, er unormal psykologi universell eller kulturelt spesifikk?

Den grunnleggende forutsetningen for det universalistiske synet er at psykiatriske lidelser og syndromer er det universell og har kjernesymptomer som klynger seg inn universell syndromale mønstre. Dermed kan den samme indre lidelsen manifesteres forskjellig i forskjellige kulturer, men den underliggende psykopatologien er den samme på tvers av kulturer.

Hva er universell oppførsel?

Når en oppførsel er delt blant alle mennesker, kaller vi det Universell . Som mennesker har vi disse atferd til felles. Innen en viss gruppe tar spesifikke regler plass. Mens du spiser universell , er måten å spise ikke på. Når reglene varierer fra en gruppe til en annen, kaller vi dem atferd Kulturell.

Anbefalt: