Hvordan kontrolleres temperaturen i kroppen?
Hvordan kontrolleres temperaturen i kroppen?

Video: Hvordan kontrolleres temperaturen i kroppen?

Video: Hvordan kontrolleres temperaturen i kroppen?
Video: Kroppens värmereglering del 1 (3) 2024, Juli
Anonim

De kroppens temperaturkontroll sentrum er hypothalamus. Det er en liten del av hjernen som kontrollerer en rekke funksjoner. Hypothalamus og det autonome nervesystemet ditt jobber med huden, svettekjertlene, musklene og til og med blodårene dine for å holde temperatur vanlig.

Hvordan reguleres temperaturen i kroppen?

Vårt indre kroppstemperatur er regulert av en del av hjernen vår kalt hypothalamus. Hypothalamus kontrollerer strømmen vår temperatur og sammenligner det med det normale temperatur på ca. 37°C. Ifour temperatur er for lav, sørger hypothalamus for at kropp genererer og vedlikeholder varme.

På samme måte, hvordan regulerer nervesystemet kroppstemperaturen? De nervesystemet er også ansvarlig for regulerende kjernen temperatur av kropp . Når forholdene er for varme og kroppstemperatur stiger, utvides blodkarene og forårsaker varmetap i miljøet. De nervesystemet får også musklene til å skjelve for å generere varme og varme kropp.

Tilsvarende, hva gjør at kroppen din ikke regulerer temperaturen?

De Grunnen til at pasienter med traumatisk hjerneskade sannsynligvis har nedsatt termoregulering er det de hypothalamus regulerer de kjerne kroppstemperatur . Når dette er avgjørende kropp en del er skadet, kroppen er ikke i stand til å kontrollere hvordan den regulerer kroppens varme.

Hvordan skaper kroppen feber?

Tilstedeværelsen av en feber er vanligvis relatert til stimulering av kroppens immun respons. Noen pyrogener produseres av kropp vev; mange patogener også produsere pyrogener. Når hypothalamus oppdager dem, forteller den kropp å generere og beholde mer varme, og dermed produsere en feber.

Anbefalt: