Er schizoaffektiv lidelse en undertype av schizofreni?
Er schizoaffektiv lidelse en undertype av schizofreni?

Video: Er schizoaffektiv lidelse en undertype av schizofreni?

Video: Er schizoaffektiv lidelse en undertype av schizofreni?
Video: Что такое шизоаффективное расстройство - хуже ли оно биполярного расстройства? 2024, Juli
Anonim

Schizoaffektiv lidelse er mye som schizofreni med en stemningskomponent. I tillegg til vrangforestillinger, hallusinasjoner eller uorganiserte tanker, lider pasienten av store stemningsepisoder (depressiv eller manisk). Schizofreniform lidelse har identiske funksjoner til schizofreni men varigheten av symptomene er mindre.

Rett og slett, er schizoaffektiv lidelse en form for schizofreni?

Schizoaffektiv lidelse er en kronisk psykisk helsetilstand preget primært av symptomer på schizofreni , for eksempel hallusinasjoner eller vrangforestillinger, og symptomer på et humør lidelse , som mani og depresjon.

Man kan også spørre, hva er den mest alvorlige formen for schizofreni? Paranoid schizofreni pleide å være mest felles form for schizofreni . I 2013 bestemte American Psychiatric Association at paranoia var et positivt symptom på lidelsen, så paranoid schizofreni var ikke en egen tilstand.

Foruten ovenfor, hva er de 4 typene schizofreni?

  • Paranoid schizofreni: Personens paranoia kan være ekstrem, og de kan handle på den.
  • Katatonisk schizofreni: Personen slår av følelsesmessig, mentalt og fysisk.
  • Udifferensiert schizofreni: Personen har ulike vage symptomer.

Er schizoaffektiv verre enn schizofreni?

For det andre, er schizoaffektiv en " verre " eller "bedre" diagnose enn schizofreni eller bipolar? Vel, det er sannsynligvis ingen måte å bedømme et slikt spørsmål fordi alle tre sykdommene, schizofreni , bipolar og schizoaffektiv (eller psykotisk stemningslidelse) kan føre til ekstremt alvorlige konsekvenser.

Anbefalt: