Innholdsfortegnelse:

Hvordan vurderer du forvirring?
Hvordan vurderer du forvirring?

Video: Hvordan vurderer du forvirring?

Video: Hvordan vurderer du forvirring?
Video: Video 6 Hvordan bruker vi FORDI og DERFOR? 2024, Juli
Anonim

En enkel, direkte måte å avgjøre om en gitt risikofaktor forårsaket forvirrende er å sammenligne det estimerte måle av assosiasjon før og etter justering for forvirrende . Med andre ord, beregne måle av assosiasjon både før og etter justering for et potensial forvirrende faktor.

Bare så, hvordan gjør du rede for en forvirrende variabel?

Strategier for å redusere forvirring er:

  1. randomisering (målet er tilfeldig fordeling av confounders mellom studiegrupper)
  2. begrensning (begrense adgang til studier av individer med forvirrende faktorer - risikerer skjevhet i seg selv)
  3. matching (av individer eller grupper, sikte på lik fordeling av confounders)

I tillegg, hva er noen eksempler på forvirrende variabler? EN forvirrende variabel ville være en annen innflytelse som har en effekt på vektøkning. Mengden matforbruk er a forvirrende variabel , en placebo er en forvirrende variabel , eller været kan være en forvirrende variabel . Hver kan endre effekten av eksperimentets design.

For det andre, hva er forvirrende faktorer i forskningen?

EN forvirrer (eller ' forvirrende faktor ') er noe annet enn det som studeres, som kan forårsake resultatene sett i a studere . forvirrere har potensial til å endre resultatene av forskning fordi de kan påvirke resultatene som forskere måler.

Hvordan reduserer randomisering forvirring?

Randomisering er en teknikk som brukes i eksperimentell design for å gi kontroll over forvirrende variabler som ikke kan (bør) holdes konstant. Dette reduserer potensial for forvirrende ved å generere grupper som er ganske sammenlignbare med hensyn til kjente og ukjente forvirrende variabler.

Anbefalt: