Hvor er delta opioidreseptorer plassert?
Hvor er delta opioidreseptorer plassert?

Video: Hvor er delta opioidreseptorer plassert?

Video: Hvor er delta opioidreseptorer plassert?
Video: Анализатор пластика и потребительских товаров спектрометром Olympus Delta Professional 2024, Juli
Anonim

Ligner på mu opioidreseptorer , kappa og delta opioidreseptorer oppholder seg i periferien, dorsalrotganglion, ryggmargen og i supraspinale regioner assosiert med smertemodulasjon.

Med tanke på dette, hva gjør delta -opioidreseptoren?

Bevis for at delta opioidreseptor (DOR) er et attraktivt mål for behandling av hjernesykdommer har styrket seg de siste årene. Dette reseptor kommer bredt til uttrykk i hjernen, binder seg endogent opioid peptider, og viser som funksjonell profil svært forskjellig fra de til mu og kappa opioidreseptorer.

Hva gjør mu -opioidreseptoren også? mu - opioidreseptorer er en sentral molekylær bryter som utløser hjernebelønningssystemer og potensielt starter avhengighetsskapende atferd. Mangelen på mu - reseptorer opphever den smertestillende effekten av morfin, samt sted-preferanse aktivitet og fysisk avhengighet.

Man kan også spørre, hvor finnes opioidreseptorer i hjernen?

De opioidreseptorer er ~40% identiske med somatostatin reseptorer (SSTR). Opioidreseptorer er distribuert mye i hjerne , i ryggmargen, på perifere nevroner og fordøyelseskanalen.

Hva er en opioidreseptoragonist?

Full agonister bind tett til opioidreseptorer og gjennomgå betydelig konformasjonsendring for å gi maksimal effekt. Eksempler på full agonister inkluderer kodein, fentanyl, heroin, hydrokodon, metadon, morfin og oksykodon.

Anbefalt: