Hvilken farge får jod når glukose er tilstede?
Hvilken farge får jod når glukose er tilstede?

Video: Hvilken farge får jod når glukose er tilstede?

Video: Hvilken farge får jod når glukose er tilstede?
Video: Optagelse af glukose 2024, Juli
Anonim

I nærvær av stivelse blir jod a blå /svart farge. Det er mulig å skille stivelse fra glukose (og andre karbohydrater) ved hjelp av denne jodoppløsningstesten. For eksempel, hvis det tilsettes jod til en skrelt potet, blir det svart. Benedicts reagens kan brukes til å teste for glukose.

Vet også, hvilken farge blir jod når stivelse er tilstede?

blå svart

Dessuten, hvilken farge får Benedict når glukose er tilstede? Benedicts løsning brukes til å teste for enkle sukkerarter, for eksempel glukose. Det er klart blå løsning av natrium- og kobbersalter. I nærvær av enkle sukkerarter blå løsningen skifter farge til grønt, gul , og murstein rød , avhengig av sukkermengden.

For det andre, reagerer jod med glukose?

Jod danner et blått til svart kompleks med stivelse, men gjør ikke reagerer med glukose . Hvis jod legges til en glukose løsningen, er den eneste fargen som er den røde eller gule fargen på jod . Stivelse vil ikke reagere med Benedikts reagens, så løsningen forblir blå.

Hvorfor endrer stivelse farge når jod tilsettes?

Amylose i stivelse er ansvarlig for dannelsen av en dyp blå farge i nærvær av jod . De jod molekylet glir inn i amylosespiralen. Dette gjør et lineært trijodidionkompleks med løselig som glir inn i spolen til stivelse forårsaker en intens blå-svart farge.

Anbefalt: