Hva er en idiosynkratisk effekt?
Hva er en idiosynkratisk effekt?

Video: Hva er en idiosynkratisk effekt?

Video: Hva er en idiosynkratisk effekt?
Video: 13 år gammel gutt dør 3 dager etter COVID vaksine | Dødsfall etter vaksine 2024, Kan
Anonim

Substantiv. idiosynkratisk reaksjon (flertall idiosynkratisk reaksjoner) (apotek, medisin) A reaksjon til en medisin som er uvanlig og uforutsigbar, spesifikk for en bestemt person. I motsetning til allergi, kan det oppstå ved første eksponering for medisinen; i motsetning til en side effekt , påvirker det bare svært få individer.

På samme måte kan du spørre, som er et eksempel på en særegen reaksjon?

Eksempler av legemidler som er kjent for å forårsake denne typen idiosynkratisk reaksjon inkluderer troglitazon, valproat, amiodaron, ketokonazol, disulfiram og isoniazid.

Dessuten, hva er særegenhet i farmakologi? I farmakologi , særegen refererer til en idiosynkratisk reaksjon, som er en negativ effekt på et middel, for eksempel et medikament, som ikke forekommer hos de fleste pasienter som har brukt det samme middelet. I form av ord, når vi sier at noen har en viss særegen , vi refererer til en vane eller manerer som er særegen for den personen.

Tilsvarende, hva er særegen reaksjon?

Idiosynkratisk legemiddel reaksjoner , også kjent som type B reaksjoner , er narkotika reaksjoner som forekommer sjelden og uforutsigbart blant befolkningen. Dette er ikke å forveksle med idiopatisk, som innebærer at årsaken ikke er kjent. Idiosynkratisk legemiddel reaksjoner ser ikke ut til å være konsentrasjonsavhengig.

Hvordan påvirker idiosynkratisk reaksjon medisinering?

Sammendrag: Idiosynkratisk legemiddel reaksjoner kan defineres som ugunstig effekter som ikke kan forklares av de kjente mekanismene til handling av den fornærmende agenten, gjøre ikke forekomme i det hele tatt dose hos de fleste pasienter, og utvikler seg stort sett uforutsigbart hos mottakelige individer.

Anbefalt: